ŠTA ZNAČI Z A L I H O V A C

Na tom prostoru gdje se danas nalazi
Zalihovac u nekom ranijem vaktu bile su magaze u kojima se skladištilo nešto što
je trebalo imati u zalihi. Zbog toga je taj prostor označen kao Zalihovac –
mjesto, prostor gdje se čuvaju zalihe.Međutim, pošto se riječju ”zalihost”
označavao višak nečega moguće je da je prostor današnjeg Zalihovca dobio svoje
ime i po tome što je to bio prostor koji je bio višak od nekog velikog imanja,
od neke prostrane zamljišne površine.


8.1.09

PETICIJA

Udruženje "Žena - žrtva rata" i Savez Logoraša BiH vas pozivaju da potpišete peticiju




Vašu podršku možete poslati na e-mail udruzenjezenazrtva_rata@bih.net.ba. Obavijestite vaše prijatelje i poznanike da to isto urade.


Povodom izjave predsjednika SDA Sulejmana Tihića na sjednici Glavnog odbora, između ostaloga je rekao: "Redosljed prioriteta bošnjačko-bosanske politike u kojoj je do sada centralno mesto zauzimala filozofija žrtve, priča o agresiji, genocidu, ratnim zločinima i nepravdi počinjenim u BiH i prema Bošnjacima treba da se promijeni".

U povijesti bošnjačke politike nije najavljena brutalnija izdaja nacionalnih interesa od one koju planira još uvijek aktuelni predsjednik SDA Sulejman Tihić proglašavajući progon i zaborav bošnjačke žrtve! Riječ je o tjeranju žrtve da se navikne na rezultate zločina! Ovakav zločin nad bošnjačkom kolektivnom memorijom ne bi mogao zamisliti ni Radovan Karadžić, ali se našao dobrovoljac i osvetnik Sulejman Tihić da finalizira radove velikosrpskih koljača. Upravo zbog toga mediji po Srbiji pišu hvalospjeve i u naslovima ističu kako Tihić proglašava bošnjačko „prevazilaženje pozicije žrtve", što suštinski znači bošnjačko pristajanje na izjednačavanje agresora i žrtve. Pišu oni koji su ćutali dok su ti isti veliksrpski koljači nad nama i našim najrođenijim izvršili genocid.

S toga Udruženje "ŽENA - ŽRTVA RATA" (koje okuplja silovane i seksualno zlostavljane 1992 - 1995. godine) SAVEZ LOGORAŠA BiH i dr. NVO će od 10. do 31. januara 2009. godine na području FBiH, Distrikt Brčko i RS-a prikupljati potpise građana o
BOŠNJAČKA IZDAJA BOSNE PRIORITET I CENTRALNO PITANJE SVIH NAŠIH PITANJA


Recite NE političarima koji zahtijevaju da zaboravimo genocid i da ubuduće "centralno mjesto u bosansko-bošnjačkoj politici ne zauzima filozofija žrtve, priča o agresiji, genocidu, ratnim zločinima i nepravdi počinjenim u BiH i prema Bošnjacima".

Nema komentara:

Objavi komentar

Ovdje mozete upisati svoj komentar.
Hvala.