ŠTA ZNAČI Z A L I H O V A C

Na tom prostoru gdje se danas nalazi
Zalihovac u nekom ranijem vaktu bile su magaze u kojima se skladištilo nešto što
je trebalo imati u zalihi. Zbog toga je taj prostor označen kao Zalihovac –
mjesto, prostor gdje se čuvaju zalihe.Međutim, pošto se riječju ”zalihost”
označavao višak nečega moguće je da je prostor današnjeg Zalihovca dobio svoje
ime i po tome što je to bio prostor koji je bio višak od nekog velikog imanja,
od neke prostrane zamljišne površine.


28.3.09

POBJEDA JE DOVOLJAN IŠARET


Belgija - Bosna i Hercegovina 2:4




Za razliku od onih koji su krenuli jučer, bh. navijači koji su se danas uputili ka Belgiji na susret kvalifikacija za SP zadržani su na granici, a "objašnjeno" im je kako ne mogu ući u zemlje Schengena i pored toga što imaju validne vize!?

I tako dok se Europejci prave pametni i na neobjašnjiv način žele da onemoguće BiH sportu odlazak u Evropu onda ništa drugo ne preostade nego da im na stadion odu oni koji to mogu.

Dobro je pa ne mogoše oduzeti vize onim momcima što već godinama tresu mreže po evropskim ligama.Da su to uradili nebi morali deverati večeras sa porazom od istih tih momaka koji sa četiri gola izbušiše mrežu Evropskih tj."Belgijskih šejtana".Oni koji su se prošvercali i došli do tribina u Belgijskom Genku imali su čast uživati u nogometnoj priredbi aoni što su k'o ja ispred ekrana odgledali sva događanja u Belgiji mogli su uživati pored igre u fantastičnim komentarima Hayatovog sportskog komentatora Marijana Mijailovića i njegovog "pomoćnika" Vedada Ibiševića.

Šta reći nakon svega?

Svaka čast momci.Pokazaste kako se srcem igra za svoju domovinu.Nadajmo se da su naši političari shvatili lekciju.Imali su šta da nauče,al' opet kažem tvrde su im uši a debele kože - uvalili sebe u fotelje a raju u belaj.

Ako hoće da shvate večeras su mogli mnogo toga da nauče.Što se samog tog objašnjavanja političarima tiče najbolje je rekao naš narod :"Pametnom je dovoljno i išaretiti a budali džaba objašnjavati !"