ŠTA ZNAČI Z A L I H O V A C

Na tom prostoru gdje se danas nalazi
Zalihovac u nekom ranijem vaktu bile su magaze u kojima se skladištilo nešto što
je trebalo imati u zalihi. Zbog toga je taj prostor označen kao Zalihovac –
mjesto, prostor gdje se čuvaju zalihe.Međutim, pošto se riječju ”zalihost”
označavao višak nečega moguće je da je prostor današnjeg Zalihovca dobio svoje
ime i po tome što je to bio prostor koji je bio višak od nekog velikog imanja,
od neke prostrane zamljišne površine.


10.4.13

LAŽ...LAŽ...LAŽ...

 
Nihad Krupić, autor
Bosanska Dubica, RBiH                   
Vancouver, Canada

 

 Milorad Dodik je apsolutni vladar Srba u BiH.  Više od 90% mu daju svu podršku. Dakle Milorad Dodik je njihova slika i prilika, i trenutno bez premca u lažima...Valjda je kao šampion u lažima i obmanama i izabran da im bude lider. Laž je kod Srba Dodik doveo do savršenstva.Tako se je danas i ponašao u Hagu. Ljubio je Karadžića strasno, rekao da nikad nije čuo ni vidio da SDS planski ubija, siluje i etnički čisti Bošnjake, i da je Alija Izetbegović krivac za rat u BiH jer je od nje želio napraviti islamsku republiku.

Nekoliko sati prije nego što je Dodik pred sudijama u Hagu počeo lagati  u Srbiji je jedan psihopata ubio 14 ljudi. Kažu… bio miran, niko se ne bi nadao od njega da će učiniti takvo zlo.Ubistva je radio na dosad nezapamćen način. Krenuo od svoje kuće pa onda do komšijskih…Otvarao vrata po vrata, hvatao žrtve na spavanju, jednim pištoljem hicem u glavu ubio, čak i djete od 2 godine i njegove roditelje od 24 i 21 godinu.Ovakvo zvjerstvo se ne dešava ni u ratu...Bio je srpski dobrovoljac u Slavoniji na ratištu, ali njihovi psiholozi kažu :"To je bilo davno i nije uticalo na njega...Lažu kao i što su 90' i kasnije lagali njihove kolege u struci Jovan Rašković i Radovan Karadžić.

Preključe je prvi čovjek Srbije, četnicki vojvoda Tomislav Nikolić, sa svojim štabom, donio odluku da ne ispuni zahtjeve EU i napokon priznaju Kosovo...Oni su opsjednuti Kosovom do te mjere da običan narod u Šumadiji vjerovatno ne zna da je na Kosovo  sada 43 hiljade Srba, od 1,79 miliona stanovništva, ali zato papagajski ponavljaju Kosovo je Srbija...U Srba je u ova 3 dana sve bilo laž osim 14 nedužnih mrtvih glava u Velikoj Ivanči nadomak Mladenovca. To je jedina istina ovog momenta. Kada shvate da su njihovi lideri u zadnji 20 i više godine između ostalih rukama Ljubiše Bogdanovića ubili žitelje svog sela imaju šansu da se oslobode napokon laži.

Da nije onoga mirna Bosna i da nam se mir i sudbina ne veže u ovisnosti koliko će nam komšije Srbi lagati, zločina učiniti, obmanjivati i mentalno uneredjivati svoje buduće generacije ..rekao bih "Želim im uvijek za lidere Miloševića, Dodika, Karadžića, Mladića, Nikolića, Ćosića ...pa nek ih ovi odvedu u smetlište historije, ali… unerediše nam živote i moramo nešto činiti da se konačno zaštitimo od istrebljenja koje su nam namjenili ili čekati da se pojavi neki novi svetac u Srba koji će ih napokon okrenuti komšiluku i dobroti u njemu. Kada će se to desiti niko od nas ne zna.
Dok svi čekamo  pročitajte jedan komentar na web site radiob92 jednog građanina zemlji koja ne zna da živi sa drugima.

Zemlja u kojoj se svako svakom smeška , a niko nikome ne želi dobro
Zemlja gde svi žure na posao , a niko ne stiže na vreme ,
Zemlja gde je jedini način navodnjavanja poplava
Zemlja gde se ratovi nikad ne završavaju
Zemlja u kojoj su najbogatiji oni koji nikad nisu radili
Zemlja u kojoj se slavi slava a psuje Bog
Zemlja gde sudski sporovi traju duže od života
Zemlja gde nisi normalan ako ne poludiš
Zemlja gde živiš samo da bi umro
Zemlja gde se istorija ponavlja svaki dan
Zemlja lepih žena gde natalitet opada
Zemlja gde je vreme beskonačno
ZEMLJA GDE JE VLAST BESMRTNA.....
ko izadje zadnji neka ugasi svetlo

(dada, 5. april 2013 21:51)