ŠTA ZNAČI Z A L I H O V A C

Na tom prostoru gdje se danas nalazi
Zalihovac u nekom ranijem vaktu bile su magaze u kojima se skladištilo nešto što
je trebalo imati u zalihi. Zbog toga je taj prostor označen kao Zalihovac –
mjesto, prostor gdje se čuvaju zalihe.Međutim, pošto se riječju ”zalihost”
označavao višak nečega moguće je da je prostor današnjeg Zalihovca dobio svoje
ime i po tome što je to bio prostor koji je bio višak od nekog velikog imanja,
od neke prostrane zamljišne površine.


4.5.08

PRVOMAJSKI PRAZNICI

Kolo najmladjih ucesnika KUD-a"Bratstvo"mozete pogledati na http://de.youtube.com/majdanka


Ponovo je u Majdanu bilo veselo.
Jos jednom se Majdanska omladina pokazala i dokazala kao vrstan zabavljac.Prvomajske praznike je provodio kako je ko znao i htjeo,u privatnom aranzmanu...Ono sto je bilo u organizaciji KUD-a to su nam nasi odradili za peticu.



















Glumilo se punom parom... Recitovalo o Majdanskim herojima,Majdanu...




















Igralo se i pjevalo na zadovoljstvo svih prisutnih.Orkestar bez greske...





















...a bez nas najmladjih opet nista.Iako smo najmanji i najmladji probudismo najvise emocija i pobrasmo najvise aplauza...I znas sta vele :"Masa-Allah" ...
















"Haos" napravise Kuka i Dzanija.
Njihova pjesma - "Kceri moja Aliji dal' da te dam" napravila je dar mar i tako je zavrsen revijalni dio programa.Nastavak je bio opet za raju i kolo do iznemoglosti...
Na zadovoljstvo svih prisutnih desi se eto jos jedna priredba na kojoj kao ni na dosadasnjim' nije bilo naplate ulaza.
Ne bih o tome koliko je bilo sakupljeno dobrovoljnim prilozima.Znam samo da nije mnogo ni u kom' slucaju (ni dvjesta KM).Ne znam tacno pa o tome i nebih u detalje.Znam da se sve uredno evidentira i da se do informacije moze lahko doci.Nije to bitno.Bitno je to da shvatimo da se treba pomoci.Sve sto vidite na slikama je privatno.Nista u vlasnistvu KUD-a osim dava mikrofona i jednog stalka kojeg je donirao Kemo Arapovic.Hvala mu.
Za pohvaliti je svakako ogromni trud svih ukljucenih u KUD, a cini mi se da svaka kuca u Majdanu ima udjela u radu "Bratstva".Nije bitna razlika u godinama i generacijska sarenolikost.Bitno da svi svoje zadatke odradjuju u rekordnim rokovima.Probe se odrzavaju 3-4 puta sedmicno i to je ono sto nam garantuje da na ljeto,za "Haslamsku" i "Dijasporsku" nedelju nece biti upitno hoce li biti zabave.Hoce.Naravno,ako Bog da.Na nama je svima da prisustvujemo u sto vecem broju i pomognemo onoliko koliko ko moze.
S obzirom da se i sam osjecam djelicem KUD-a "Bratstvo" sve vas toplo selamim u svoje licno ime i u ime nasih vrijednih igraca,glumaca,pjevaca i sviraca.Uskoro pocinje sezona godisnjih odmora pa cete,ako Bog da svi imati sansu uvjeriti se u sve ono o ceme vam pisem.Drago mi je ako sam uspio da vam prenesem djelic atmosfere.Ostajte u zdravlju i nek' vas Dragi Allah cuva.Amin.